Ahhoz, hogy megkönnyítsük az életünket a konyhában, és még pénzt is spóroljunk, remek választás egy szeletelőgép beszerzése. Miért? Mondjuk a felvágottaknál, vagy sajtoknál biztosan észrevette, hogy az előre csomagolt, vákuumfóliás, körülbelül 20 dkg szalámi vagy sonka, ár-érték arányban nem a legjobb. Sokkal jobban megéri inkább, ha egy rúd felvágottat vásárol, és azt otthon, kényelmesen felszeleteli.
Milyen az ideális szeletelőgép?
Ezen biztosan mindenki elgondolkozik. Kicsi, kicsit nagyobb, folyamatosan, vagy szakaszosan működő, és még számos kérdés merül fel bennünk.
Először is azt kell eldöntenünk, hogy tulajdonképpen milyen élelmiszerek darabolására fogjuk inkább használni. Mondjuk felvágott vagy kenyér, esetleg sajt. Manapság már mindenféle élelmiszer darabolására találhatunk speciális eszközt, ilyen például a sajtszeletelő is.
Fontos szempont a szeletelőgép mérete, többek között például a tárolás miatt is. Hova tesszük majd, ha befejeztük vele a munkát? Esetleg egy kis szekrénybe, vagy kint hagyjuk a pulton?
A következő részben tovább boncoljuk, hogy milyen a tökéletes szeletelőgép.
Comments are closed.